کناف در شیراز

سقف کاذب شیراز

اجرای سقف کاذب کناف در شیراز

اجرای سیستم درای وال کناف

مواردی از ابتلا به تب کریمه در فارس مشاهده نشده است


بازدید : 3476 نفر

شیراز - ایرنا - معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی شیراز با بیان اینکه مواردی از ابتلا به تب کریمه کنگو در فارس مشاهده نشده است گفت :در عین حال نظارت و جلوگیری از ورود دام قاچاق الزامی است ، نظارت ها توسط سازمان دامپزشکی انجام می شود و باید دراین زمینه مردم نیز موازین بهداشتی و قانونی را رعایت کنند.

 

 دکتر محسن مقدمی دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت : دانشگاه علوم پزشکی شیراز در آمادگی کامل قرار دارد تا با اطلاع رسانی بهنگام دراین زمینه موارد را به اطلاع مردم برساند ، استان فارس 2 سال قبل بر اثر ورود دام قاچاق از استان سیستان و بلوچستان درگیر این بیماری شد اما امسال تا کنون با نظارت های صورت گرفته موردی از ابتلا به تب کریمه مشاهده نشده است .
مقدمی با بیان اینکه انتقال بیماری تب کریمه از دام آلوده به انسان معمولا از طریق دام های قاچاق صورت می گیرد گفت: افرادی که با دام سروکار دارند باید دراین زمینه بیشتر دقت و مراقبت کنند .
دکتر حسین فرامرزی مدیرگروه بیماری های واگیر دانشگاه علوم پزشکی شیراز نیز استفاده از دستکش را برای قطعه قطعه کردن گوشت مورد تاکید قرار داد و بیان داشت : بیماری ویروسی تب خونریزی دهنده کریمه کنگو (CCHF) با گزش یک کنه از خانوادهBunyaviridaeمنتقل می شود.
او ادامه داد:اگرچه میزبان اصلی آن حیوانات است، اما موارد پراکنده آن در انسان نیز دیده می شود.
این عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شیراز بیان کرد: شهروندان حتما گوشت و فرآورده‌های خام دامی را از مراکز مجاز تحت نظر دامپزشکی خریداری کنند.
او ادامه داد: گوشت باید به مدت 18 تا 24 ساعت در دمای یخچال نگهداری و سپس به مصرف برسد، دل و جگر (آلایش خوراکی) باید به مدت 48 ساعت در دمای یخچال نگهداری و سپس به مصرف برسد و در هنگام قطعه ‌قطعه کردن گوشت، استفاده از دستکش را فراموش نکنیم و جدی بگیریم.
فرامرزی افزود:CCHF یا همان تب خونریزی دهنده کریمه کنگو بیشتر در آفریقا، بالکان، خاورمیانه و کشورهای آسیای جنوبی دیده می شود و طیف وسیعی از حیوانات وحشی و حیوانات اهلی مانند گاو، گوسفند و بز میزبان اصلی این ویروس هستند.
وی با بیان اینکه پرندگان اغلب نسبت به ویروس مقاوم هستند، اضافه کرد: اما شیوع این بیماری در شترمرغ و کشتارگاه های مرغ در آفریقا نیز دیده شده است.
مدیرگروه بیماری های واگیر دانشگاه علوم پزشکی شیراز گفت: ویروس CCHF بر اثر گزش کنه و تماس با خون و بافت آلوده به وجود می آید و بیشتر قربانیان کارگران کشتارگاه ها، دامپزشکان و کشاورزان هستند؛ دوره نهفته بیماری بسته به عمق نیش کنه متفاوت است و در صورت گزش عمیق، دوره نهفته بین یک تا سه روز و حداکثر 9 روز است.
او با بیان اینکه اگر بیماری بر اثر تماس با خون یا بافت آلوده باشد، دوره نهفته پنج تا 6 روز و حداکثر 13 روز به طول می انجامد، اضافه کرد:تب، درد عضلانی، گردن درد، سفت شدن بافت گردن، درد چشم، حساسیت چشم نسبت به نور، تهوع، استفراغ، اسهال، شکم درد، گلودرد، نوسانات خلقی شدید و خواب آلودگی از مهمترین نشانه های تب خونریزی دهنده کریمه کنگو هستند.
فرامرزی گفت:در برخی بیماران افزایش ضربان قلب، تورم غدد لنفاوی، بزرگ شدن کبد، خونریزی داخلی قابل مشاهده از روی پوست، نارسایی کبد و ریه نیز دیده می شود. 
مدیرگروه بیماری های واگیر دانشگاه علوم پزشکی شیراز داروهای ضد ویروسی را تنها راه درمان این بیماری عنوان کرد که به صورت خوراکی و وریدی استفاده می شوند و یادآور شد: از نظر تامین دارو در استان فارس مشکلی وجود ندارد.
فرامرزی گفت: با توجه به اینکه بیماری بر روی لاشه دام هیچ‌گونه نشانه ای ندارد، دامداران و افرادی که با دام سر و کار دارند، باید به مواردی مانند تمیز کردن روزانه جایگاه نگهداری دام، به سم‌پاشی دام‌ها و جایگاه نگهداری آن‌ها در صورت مشاهده کنه بر روی بدن دام و خودداری از جداسازی و له کردن کنه‌های موجود روی بدن دام، توجه کنند.
خبرنگار : نیکنام خشنودی ** انتشار:‌غلامرضا مالک زاده 
6113 /1876
انتهای پیام /*